Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Drožomanija

Knjiga o peki kruha in peciva z drožmi - 4. dopolnjena in razširjena izd.
Anita Šumer
Drožomanija
34,99 € 34,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,05 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba ARS VERBI
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-94911-2-6
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Nik Jarh, Primož Lavre

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 20 cm
1.150 g
314 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prva slovenska knjiga o peki kruha in drugih dobrot z drožmi DROŽOMANIJA avtorice Anite Šumer je po treh razprodanih nakladah ponovno natisnjena. Pred vami je četrta razširjena in dopolnjena izdaja, ki je obogatena z novimi fotografijami, dodatnim poglavjem ter je vsebinsko in likovno osvežena!
Najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 na svetovnem kulinaričnem izboru Gourmand World Cookbook Awards (nagrajena tudi za zbiranje dobrodelnih sredstev). V Sloveniji prodanih že več kot 9000 knjig!

Ponatis najhitreje razprodane in najobsežnejše slovenske knjige o peki z drožmi! Anita Šumer, svetovno znana pekovka z drožmi ali kislim testom, razkriva svoje znanje in recepte. Drožomanija je na 304 straneh najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, edinstvena pa je tudi, ker v njej najdete tudi ideje za kuho z drožmi. Na koncu knjige je dodan Indeks sestavin in ključnih besed v knjigi, ki omogoča lažji in hitrejši pregled vsebine knjige.

Zelo primerna je za začetnike, ki so se z drožmi začeli spogledovati, prav tako pa bodo nad njo navdušeni tudi »mojstri« peke z drožmi. Zaradi droži ali domačega kvasa so pekovski izdelki lažje prebavljivi, dolgoobstojni, imajo nižji glikemični indeks, so okusnejši in bolj nasitni. Med več kot 45 preprostimi, vsakdanjimi in prazničnimi recepti, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini, boste v knjigi našli recepte za ržen kruh, preprost bel kruh, koruznega, ajdovega z orehi in sadnega, potico, buhteljne, krofe ter mnoge druge.

V prvem delu knjige pa boste spoznali pot od žita do droži, napotke za prvo in uspešno peko kruha ter drugih dobrot. V knjigi so poglavje o žitih in moki ter celoten postopek od priprave droži do peke: od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja do peke.
Knjiga Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi, fotografije in ilustracije pa vam bodo pričarale vonj ter okus »drožastih« dobrot.

- več kot 300 strani, več kot 45 receptov
- SOS (vprašanja in odgovori)
- diagram in urnik peke
- beležka za lastne recepte
- najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja je pošla v 3 mesecih
- slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...