Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Združenje splošnih knjižnic

Čopova diploma 2023

Združenje splošnih knjižnic, Bukla 178, 6. 2. 2024

Čopova diploma 2023

Čopovo diplomo, najvišje priznanje, ki ga podeljujejo za izjemne dosežke na področju knjižničarstva, je za življenjsko delo prejela doc. dr. Sabina Fras Popović. Nagrajena je bila za širok prispevek k bibliotekarski stroki, zlasti na področju bralne kulture in pismenosti.

Dr. Sabino Fras Popović odlikuje povezovanje teorije s prakso, svoje strokovno znanje udejanja skozi številne inovativne projekte. Izkušnje je nabirala v številnih bralnospodbujevalnih akcijah Mariborske knjižnice, za katere je trikrat prejela priznanje Združenja splošnih knjižnic. Pripravila je vsebinske smernice delovanja Centra za spodbujanje bralne pismenosti, ki ga je štiri leta tudi vodila. Za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja je v letu 2022 prejela tudi nagrado Slovenske sekcije IBBY.

Čopove nagrade podeljuje ZBDS za izjemne uspehe na področju knjižničarstva in so poimenovane po slovenskem bibliotekarju in učenjaku Matiji Čopu. Slovesna podelitev nagrad za leto 2023 je potekala decembra v veliki čitalnici Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK), kjer so podelili tudi Čopovo priznanje za enkratne dosežke, prejel ga je Tomaž Ulčakar, predstojnik enote za znanstvenoraziskovalno dejavnost na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, in Čopovo plaketo, ki jo je prejel dr. Matjaž Kragelj za več kot dve desetletji podpore ZBDS-ju pri digitalni preobrazbi društva.

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...